Kaldıraçlar Konusu Test Soru ve Cevapları

, Fen Bilimleri Nedir
Diğerleri
8.Sınıf Basit Makineler Ünitesi Kaldıraçlar konusu soru ve cevapları
Soru sayısı: 10

Kaldıraç Soruları

Soru 1 Şekildeki ceviz kıracağı ile cevizin en az kuvvet uygulanarak kırılmak istenmektedir.

, Fen Bilimleri Nedir

Buna göre ceviz ve uygulanacak kuvvet sırası ile hangi noktalarda olmalıdır?
A) A ve D
B) A ve C
C) B ve C
D) B ve D

Soru 2 Aşağıda verilen kaldıraçlardan hangileri aynı grupta bulunur?
I. Maşa
II. El arabası
III. Makas
IV. Tahterevalli

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) III ve IV

Soru 3 Aşağıdaki kaldıraçların hangilerinde kuvvet, yük ve destek arasında yer alır?
I. Pense
II. Maşa
III. Makas
IV. Tahterevalli
V. Kerpeten
VI. Cımbız

A) I ve III
B) III ve IV
C) II ve VI
D) V ve VI

Soru 4 Aşağıdaki araçların hangisini kaldıraç olarak kullanılmaz?
A) Levye
B) Manivela
C) Fındık kıracağı
D) Vida

Soru 5 Aşağıdaki kaldıraçların hangisinde kuvvet kolu, yük kolundan daima uzundur?
A) El arabası
B) Cımbız
C) Tahteravalli
D) Makas

Soru 6 Şekildeki levye ile çivi sökülecektir.
Buna göre aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

, Fen Bilimleri Nedir

A) Levye bir kaldıraçtır.
B) B destek noktasıdır.
C) B-C arası yük koludur.
D) Kuvvet kazancı yoktur.

Soru 7 Aşağıdaki şekildeki kadıraçlardan hangisi diğerlerinde farklı grupta yer alır?

, Fen Bilimleri Nedir

A) Makas
B) Pense
C) Cımbız
D) Tahteravalli

Soru 8 Aşağıdaki kaldıraçlardan kaç tanesinde kuvvetten kesinlikle kazanç vardır?

— Maşa
— El arabası
— Ceviz kıracağı
— Cımbız

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

Soru 9 Bir kaldıraçta kuvvet kazancı varsa aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Yoldan kayıp vardır.
B) Yükün ağırlığı kuvvetten büyüktür.
C) Küçük kuvvetle büyük yükler kaldırılabilir.
D) Giriş kuvveti çıkış kuvvetinden büyüktür.

Soru 10 Kaldıraçlar için aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Enerjiden kazanç sağlayabilir.
B) Kuvvetten kazanç sağlayabilir.
C) Yoldan kazanç sağlayabilir.
D) İş kolaylığı sağlayabilir.

Soru 11 Aşağıdaki kaldıraçlardan hangisinde kuvvet ortadadır?

A) Sandal küreği
B) Cımbız
C) Olta
D) Eşit kollu terazi

Soru 12 Aşağıdaki kaldıraçta 10 N’lik kuvvet ile kaç Newtonluk yük kaldırılabilir?

, Fen Bilimleri Nedir

A) 5 N
B) 10 N
C) 20 N
D) 40 N

Cevaplar

1- A
2- D
3- C
4- D
5- A
6- D
7- C
8- B
9- D
10- A
11- C
12- A

Diğer Konular

Оцените статью
Добавить комментарий